top of page
Zoeken

RECLAIM YOUR TIME

Op een half uur kun je een toertje gaan lopen, een meditatie doen, wat schrijven in je dagboek, bellen en bijpraten met je beste vriendin, een eindje gaan wandelen; of je kunt verloren lopen op sociale media. Dat bedacht ik me maandag terwijl ik tussen een coaching, lunchtijd en de keuring door aan het lopen was. Een halfuur lijkt weinig, en tegelijk kun je op een half uur een hele hoop waarde aan je dag toevoegen; of niet.


Dat is waar ik het vandaag wil over hebben. Dat de grootste veranderingen vaak in hele kleine dingen zitten. Je hoeft wellicht niet heel je leven overhoop te gooien om diepgaande veranderingen te zien en voelen in jezelf en je leven. Wat je wel moet doen, is terug zelf de controle over je tijd en je agenda nemen.Dat half uurtje lopen was er nooit gekomen als ik niet aan het begin van de dag had stilgestaan bij wat er echt belangrijk was voor mij die dag en even had nagedacht over hoe ik die puzzel in elkaar zou laten klikken. Elk van ons heeft het gevoel te weinig tijd te hebben, en tegelijk zijn maar weinigen echt intentioneel en doelbewust bezig met hoe en waar we onze tijd aan spenderen.


Als tijd zo'n kostbaar goed is - and believe you me it is - waarom gaan we er dan vaak zo onverschillig mee om?

Dus neen, de veranderingen die je wil zien in je leven vergen wellicht geen Grote Ommezwaai; maar wel een veel bewustere besteding en verdeling van je tijd.


Dat begint bij stilstaan bij wat jij echt wil voor jezelf, bijvoorbeeld dit jaar. (Meer inspiratie daarrond in deze blogpost). Wil je aan je gezondheid, energielevels en conditie werken? Wil je de kwaliteit van je relatie verbeteren? Wil je professioneel iets bereiken? Wil je een nieuwe vaardigheid ontwikkelen of je creativiteit terug prikkelen? Maak uit wat het is dat jij wil voor jezelf. (Waarom doelen stellen echt wel een belangrijk ding is, vertel ik overigens in het begin van mijn nieuwste vlog).


En dan ga je tijd maken voor die dingen. Wat dat ook vergt. Misschien vergt het dat je niet elke dag de kids van school gaat ophalen. Of dat je een aantal avonden per week vrijhoudt, of dat je iets bewuster met de tijd van je lunchpauze omgaat. Echt waar, hoe zalig en ontspannend Netflix ook is, niemand kijkt terug op zijn leven en wenste dat-ie meer series had gekeken.


Dus wat het ook vergt; ga uitvogelen hoe en wanneer je die tijd voor jezelf en jouw doelen kunt vrijmaken en leg die momenten dan vast. Breek de belofte niet die je aan jezelf maakte aan het begin van dit jaar. En al zeker niet onder het mom dat je 'gewoon geen tijd hebt'. Either you find a way or you find an excuse.


En vooral, vaak volstaat een half uurtje per dag echt wel. Zeker als we dan heel oprecht eens kijken naar waar we de hele dag door tijd en aandacht aan geven; dan gaan onze aandacht en focus vaak makkelijk een half uur of meer naar dingen die er niet echt toe doen, of niet echt toe doen voor ons, of die op zijn minst minder belangrijk zijn dan de doelen die we onszelf stelden, en dus onze echte prioriteiten.


Hoe zou je je voelen aan het einde van de dag, als je wist dat je dat ene half uur gewoon genomen hebt, voor een wandeling, een babbel met je vriendin, een meditatie, wat dagboekschrijven of een workout?

En hoe zou je je aan het eind van dit jaar voelen, als je dat consistent elke dag had gedaan? Als je elke dag, al was het maar een half uur voor jezelf neemt, dan komt dat op jaarbasis neer op een volledige week. That's right Brenda, een VOL-LEDIGE week tijd voor en met jezelf. Bijna alsof je een week op vakantie bent gegaan.


Dus. What d'you say? Zullen we onze tijd gewoon keihard reclaimen?

Dit vlogje geeft je nog een heel eenvoudig time-management tool die je hierbij kan helpen!


Up & at 'em pack,


X

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page