top of page
Zoeken

Drie lichtpunten om het weekend mee in te duiken

Het is blijven branden in de wereld deze week. Zowel in Gaza, als Israël, als dichter bij ons in Brussel.

Angst lijkt meer alomtegenwoordig en gerechtvaardigd dan ooit. En wanneer we bang worden hebben we de neiging te verkrampen en terug te vallen op een kleinere, meer reactieve, minder wijze, en minder vertrouwende versie van onszelf. Terwijl het net in die momenten is dat we ons meest wijze, open-minded, liefdevolle, compassievolle en vertrouwende zelf nodig hebben.

Mijn werk in deze wereld gaat over hoe je dat doet. Hoe je zacht blijft in harde situaties. Hoe je vertrouwen blijft houden in jezelf en het universum als de wereld rondom je in een shitstorm lijkt te zijn getransformeerd.

Want dit zijn pittige en uitdagende tijden om voor liefde te blijven kiezen. Het zijn tijden waarin het meer dan ooit verleidelijk is om te vallen voor het cynische discours van angst, machteloosheid en slachtofferschap. Tijden waarin zij die hoop als een morele plicht zien en tegen wil en dank kiezen voor liefde, al snel worden weggezet als zweverige, intellectuele lichtgewichten.

Terwijl dit precies is wat we nu zo nodig hebben: meer van ons die hun kracht, veiligheid en waarheid in zichzelf vinden, om van daaruit rust en oplossingen te brengen voor de uitdagingen waarvoor we staan.

En dus hoewel deze week er één was van veel heftig nieuws, was het ook de week waarin ik Jada Pinkett Smith in haar prachtige gesprek met Jay Shetty hoorde zeggen dat "the legacy of love will overpower anything".

En dat was precies wat ik moest horen. Want inderdaad, uiteindelijk wint het licht altijd van de duisternis. Het is gewoon een kwestie van het aan te steken, zoals ik vertel in het korte YouTube filmpje dat ik dinsdagavond opnam ivm de aanslag in Brussel. (Please excuse mijn koortsblazen maar stressvolle tijden daarbuiten zorgen voor extra druk in de praktijk, hence, hello herpes 🙋‍♀️)

Dat the legacy of love alles overwint, was ook de rode draad doorheen mijn interview voor de Ommetoer podcast deze week.


Marianne Williamson leerde me dan weer dat: "we become hopeful by being part of hopeful solutions".

En dus, nu jij op het punt staat hopelijk straks een heerlijk ontspannend en opladend weekend in te gaan, stel je de vraag hoe jij deel kan uitmaken van die hopeful solutions? Hoe kan jij het verschil zijn dat je wil zien? Hoe kan jij een krachtig tegengif zijn tegen de angst, verslagenheid en bitterheid die regeert? Hoe kan jij een doorgeefluik zijn voor die legacy of love waarover Jada het heeft?

If nothing else, misschien door één van bovenstaande filmpjes te bekijken en/of delen?

Hoe dan ook, neem rust dit weekend. Laat vreugde toe in de kleine dingen zoals het mogen voelen van regendruppels op je gezicht of de choco die tot aan het voorhoofd van je kind hangt. Glimlach, gewoon omdat je kunt, omdat het je zenuwstelsel ontspant en omdat het anderen doet glimlachen. Knuffel net iets meer en iets langer dan gewoonlijk, because boy do we need it. Spreek je dankbaarheid uit en neem zo je plek in tussen al die andere wilde vrouwen die samen, the legacy of love doorgeven.


Up & at 'em,


X

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page