top of page
Zoeken

Zeven mini self-care rituelen

Selfcare is how you take your power back. Je kent de quote wellicht, en anders, hier heb je het: zelfzorg is een fundamentele pijler in persoonlijk welzijn. Het voedt een veerkrachtig zelfvertrouwen en het is de ideale manier om de onvermijdelijke klappen en ontgoochelingen van het leven op te vangen. Los daarvan is het de manier om die spreekwoordelijke vaas waaruit we gieten naar de wereld rondom ons, gevuld te houden.



Het goede nieuws, is dat het niet veel tijd of gedoe hoeft te omvatten. Meet your new best friend: self-care mini rituelen.

Als werkende mama van twee kids en bovendien impulsieve HSP'er zijn ze al eventjes mijn absolute redding. Het zijn kleine, superlaagdrempelige dingetjes die je makkelijk in je dag incorporeert en je helpen to love yourself up all day long.




Ik deel graag mijn huidige 7 favorieten:


1. ESSENTIËLE OLIËN.


Essentiële oliën is wellicht één van de meest voor de hand liggende en uitgebreide vormen van zelfzorg. Doe een aantal druppeltjes in de diffuser van de ruimte waarin je moet werken (of in je huis) om op slag de sfeer om te toveren in iets zachts en verwelkomends. Werk je niet alleen en is je collega niet wild van the oils, er bestaan sprays die je kunt meenemen onderweg om even op je pols bijvoorbeeld te verstuiven.

Er bestaan eindeloos veel kruiden, bloemen en blends (mengsels) elk met hun eigenschappen (van ontspannend, tot energetiserend, harmoniserend, ...), dus ga op ontdekking bij je lokale bioshop of zelfs online.

Uiteraard hebben we in onze shop ook een heerlijke essential oils blend te koop die vooral zuiverend en ontspannend werkt en toetsen heeft van eucalyptus en citroengras. Ik vind hem heerlijk en ook heerlijk veelzijdig aangezien ie ook in bad kan of op de vloer van je douche voordat je de douche aanzet wat een zalig stoombad-effect creëert. (Dit is niet het geval voor alle essentiële oliën, dus voor je ze op die manier gebruikt, make sure to check!)

Ook dit is een vorm van zelfzorg: je bad of douche pimpen met wat essentiële oliën of één van onze andere heerlijke Of the Islands producten. Voor een veel uitgebreidere uitleg, bekijk je maar even dit filmpje!

Tenslotte kan je ook een aantal druppeltjes lavendelolie op je hoofdkussen doen voor je gaat slapen, voor extra ontspanning en rust.


2. DROGE HANDDOEK


Now I don't know about you Brenda, maar ik en vochtige handdoeken zijn geen match made in heaven. En wil dat moesson-achtige zomerweer van dit jaar alvast geen wonderen doen aan het drogen van die dingen, wat ervoor zorgt dat ik ofwel dagelijks handdoeken te vervangen heb, ofwel het met de vochtige handdoek moet doen.


You bet your bottom dollar dat ik optie 1 neem. Dàt is de essentie van dit stuk: dat zelfzorg veel minder met grote, uitgebreide spa-arrangementen te maken heeft en veel meer met hoe je voor jezelf zorgt doorheen de dag, in de hele kleine dingen. Dus hell no, dat ik dat lichaam van me met een klamme handdoek ga afdrogen. Het idee alleen al doet me een beetje verwelken vanbinnen.



3. TAKE THE LONG WAY HOME


"Forgive me pretty baby but I always take the long way home," zingt Norah Jones zo heerlijk, dat je het alleen daarom zou doen. Maar de lange rit huiswaarts nemen is ook gewoon een wonderlijk iets dat je voor jezelf kan doen. Je hoeft je niet van je werk naar je huis te reppen (tenzij je dat wel moet; I feel you Momma Wolf's out there, onze tijd komt ;) ). Maar als je je niet huiswaarts moet reppen, waarom zou je dat dan doen?

Waarom zou je niet de langere weg nemen, en stoppen langs een stukje bos of natuurgebied? Of in je favoriete bar? Of extra lang in de auto zitten om die podcast, dat audioboek of je favoriete CD te beluisteren? Of gewoon ergens op een rustige parking om een meditatie in de auto te doen?

Punt is dat we onszelf verliezen onderweg door de hele tijd te hollen doorheen onze dag. We nemen de tijd niet om aan te komen in en bij onszelf. We maken geen ruimte voor ons, in ons leven, maar staan vooral in functie van de buitenwereld; en wat die van ons verlangt.


'Overgangen' zijn een perfect moment om even bij jezelf te komen: de rit van en naar je werk, je middagpauze, je koffiepauze, het moment voordat je gaat


slapen. Koester die momenten bewust en maak er kwaliteitsvolle momenten van voor jezelf. Maak ruimte voor jezelf in je leven.

Meditaties vind je trouwens regelmatig op de Wolvin instagram pagina!


4. CALL YOUR BEST FRIEND


Of nog beter, if your best friend is anything like mine, SCHEDULE a call with your best friend ;)

Bellen kan een prima en laagdrempelige manier zijn om even wat kruiden over je dag te strooien. Alleen hebben we de neiging om bellen vooral te doen als er echt iets gezegd of gevraagd moet worden (of ben ik dat alleen? )

Hoe dan ook. Wacht niet tot je iets te melden of vragen hebt. Leg (regelmatig) een belafspraak vast met je bestie bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze terwijl je een toertje gaat wandelen en zo combineer je beweging, connectie, en frisse lucht. Triple win.

Wij wolvinnen zijn kuddedieren, wij worden beter in en door contact met anderen. Dus nogmaals, schedule those damn calls already will you?


5. DRINK WATER


Ook dat. Niet moeilijk. Niet allesomvattend. Maar houd een waterfles of een groot glas water binnen handbereik. Je lichaam wordt er blij van. Je darmen worden er blij van. Je spoelt goed weg wat niet in je lichaam heeft te blijven.



Zo simpel kan zelfzorg zijn.





6. HOU JE AFFIRMATIETAPE BINNEN HANDBEREIK


Affirmaties luisteren is als een massage geven aan je innerlijke wereld: je hoeft er niets voor te doen, gewoon de tape opzetten en zijn werk laten doen. Ook dat integreer je makkelijk in je dagelijkse leven: zet je tape op in de wagen, terwijl je de vaatwas leegt, terwijl je wandelt (als je niet aan de telefoon hangt met je bestie uiteraard), ... Het is een super simpele manier om een 'doodgewoon' moment om te toveren in topnotch zelfzorg.

Mijn go-to is al jaren de 101 powerthoughts van Louise Hay. (Al zijn die ook licht nostalgisch omdat ze me telkens terug meenemen naar Lissabon waar ik ze voor het eerst luisterde).


7. ZEG NEE


Of juister: zeg minder snel ja. Neem de tijd en ruimte om te voelen of je echt wil doen/geven wat er van je wordt gevraagd.

The truth is, you're a glorious work of art, Wolvin, en dus zal er altijd wel iemand zijn die iets van je wil. Het wordt een heerlijk klimaat om in te leven als je ontdekt dat je de vrijheid hebt om ja of neen te zeggen. En dat beide even goed zijn.

Neen zeggen is een vorm van ja zeggen, tegen iets wat je mogelijks meer voedt of waar je meer behoefte aan hebt op dit moment.





Dus daar heb je ze. Mijn favoriete 8 mini-selfcare rituals om naar hartelust door de fabric of your life te weven.


Leen ze, pas ze aan aan je eigen voorkeuren of leven en ga de boel dan blasten gorgeous,


X

Nath


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page