top of page
Zoeken

De vijf beste boeken die ik dit jaar las

Vertel me dat je me kent zonder te zeggen dat je me kent? Books. Ik verzamel ze bij hopen (lees ik koop er lichtelijk veel te veel; al chance dat ik ze in kosten kan brengen ;) ) en ik lees er niet iets minder maar toch nog een stevig aantal.

Laat ons zeggen dat er geen dag voorbij gaat zonder dat ik heb gelezen; en dat ik veel van wat mijn leven mooier heeft gemaakt, in boeken heb gevonden. Ze waren mijn tribe voor ik jullie had en mijn mentors voor ik geld had om er echte te betalen. (Let wel, enkel omdat ik ook toepaste wat ik in de boeken leerde. Gewoon een goed boek lezen en er verder niks mee doen is echt als water naar de zee dragen: op zijn minst doe je er niemand kwaad mee, maar zeer nuttig tijdsverdrijf kunnen we het ook echt niet noemen).


En dus bedacht ik dat het misschien leuk was om met jullie te delen (van) welke boeken ik dit jaar het meeste gesmuld, geleerd en gedeeld heb (niet in orde van belangrijkheid):


  1. A Lion Tracker's Guide to Life - Boyd Varty. Ik heb dit boek - zoals zo vaak - nogal per ongeluk ontdekt al

luisterend naar deze heerlijke aflevering met de auteur op Tim Ferriss zijn show. (Eerlijk, als je een injectie vreugde en schaterlachen kan gebruiken, met een heleboel inspiratie en wijsheid in de mix, ga deze aflevering luisteren). Los daarvan, het boek is zo mogelijk nog mooier. Zelden heb ik er één zo verslonden als dit. Het zoeken naar het spoor van leeuwen staat metaforisch voor het zoeken en vinden van je eigen track in het leven. Het staat vol prachtige beelden en eeuwenoude, universele wijsheid uit de natuur (zie foto hiernaast die uit het boek komt).

Als je nog geen kerstcadeau hebt voor je loved ones; this is it. Zeker voor de Afrika-lovers onder jullie!


2. The Everyday Hero Manifesto - Robin Sharma. Voor wie Robin Sharma niet kent, hij is de wereldberoemde auteur van o.a. The 5AM Club, spreker en mentor voor een aantal van de meest succesvolle mensen ter wereld. Dit is zijn nieuwste boek en is in grote lijnen een grote - prachtig geschreven en nauwkeurig gebeitelde - ode aan showing up as the version of you. Bovendien staat het boordevol super handige tips en tools die je zo kunt gebruiken en implementeren in je dagelijks leven. Dit boek is perfect om het nieuwe jaar mee te beginnen; zeker voor wie misschien de laatste tijd wat connectie verloren is met giving the world the best of you. Ik maakte er afgelopen jaar trouwens al dit filmpje over.


3. The Big Leap - Gay Hendricks. Dit is één van die boeken waarvan ik me afvraag hoe ik het zo lang niet gekend kan hebben? Het is, als je het mij vraagt, één van de absolute basiswerken in persoonlijke groei en legt eigenlijk uit hoe en waarom wij onszelf eigenlijk (veel meer dan eender welke andere omstandigheid buiten ons) ervan weerhouden het volgende level van geluk, succes, en overvloed te bereiken. Gay Hendricks noemt het The Upper Limit Problem en komt met heel wat praktische tips en cases over hoe je ermee aan de slag kunt. Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen; en ben er direct opnieuw aan begonnen. Voor iedereen die voelt dat ze zichzelf voor de voeten loopt en steeds weer in eenzelfde cirkeltje blijft ronddraaien.


4. Rich Dad Poor Dad - Robert Kiyosaki. Als je, zoals ik, iemand bent die niet echt een financiële opvoeding heeft gekregen (bij ons werd er niet over beleggen, sparen, investeren, ... gepraat en ik heb ook geen economische of financiële academische achtergrond) dan is dit een absoluut geweldige plek om te starten. Kiyosaki legt in heel eenvoudige beelden en metaforen uit hoe je moet denken over en kijken naar geld en geldbeheer om uit de ratrace en naar financiële overvloed en rust te transitioneren. Je moet een beetje tegen het Amerikaanse karakter van het boek kunnen; maar ik kan da ;)


5. Becoming - Michelle Obama. Ok, een beetje gezeurd deze; want ik ben er eigenlijk opnieuw aan begonnen sinds de documentaire op Netflix, maar jezus wat een prachtig boek is dit. Dit boek heeft me tot tranen toe bewogen, en zoveel inzichten gegeven. Michelle is voor mij één van de absolute rolmodellen wat vrouwelijk leiderschap vandaag betreft; dus haar memoire mag zeker niet ontbreken in jouw boekenkast. (Ook nog wel even lezen alsjewil). Haar nieuwste, 'The Light we Carry' heb ik trouwens vandaag besteld 🤗


Zo lieverds. Hebben jullie ineens één en ander om onder de kerstboom of in de valies te steken als je straks op verlof vertrekt.


Happy growing brightballs,


X

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page