top of page
Zoeken

Waarop zit je te wachten?

Echt? Waar zit je op te wachten? Misschien stelde je jezelf de vraag al, of iemand anders.


Het antwoord is heel simpel: toestemming. Je zit wellicht te wachten op de toestemming om te mogen doen wat je wilt gaan doen en te mogen worden wie je echt wil zijn. Je stelt uit met voorwendsels als dat je geen tijd hebt of geen middelen of dat je er nog niet klaar voor bent; maar waar het echt om draait en waar je echt op zit te wachten is iemand die jou toestemming geeft om je leven radicaal om te gooien, om van stijl te veranderen, om 3 maand verlof zonder wedde te nemen of om jouw ideeën de wereld in te sturen.Het goeie nieuws is dat je enkel (en vooral) toestemming van jezelf nodig hebt. En die kan je je hier en nu geven. Je zou zelfs helemaal wild kunnen doen en op een blaadje neerschrijven dat jij jezelf hier en nu de toestemming geeft om ..... .

Het slechte nieuws is dat dat net het moeilijke is. Dat het zoveel veiliger aanvoelt als we die toestemming van iemand anders konden krijgen. En dus wachten we. Verondersteld op tijd of geld of meer kennis of een kans. Maar eigenlijk wachten we op toestemming.


Mag ik in alle nederigheid iets voorstellen? Stop ermee. Stop met wachten op anderen die jou toestemming geven. Het is niet hun taak om jou toe te laten je leven te leiden op een manier die klopt voor jou. Het is jouw geboorterecht en jouw verantwoordelijkheid om dat te doen.

Succes voor mij betekent dat, als je morgen echt zou beseffen dat je absoluut vrij bent om te doen met je tijd en talenten en energie wat jij ermee wil doen; dat dat niet radicaal anders zou zijn van wat je nu doet.

Want vroeg of laat zullen we allemaal tot dat besef komen: eens je volwassen wordt, you call the shots. En dat komt met heel wat verantwoordelijkheid. Maar ook met heel wat vrijheid. En dus, als je echt zou aanvaarden en aannemen dat je vrij bent; dat je morgen kunt stoppen met werken als dat is wat je wil; of volgende week op reis kunt vertrekken als dat is wat je moet doen; of vanavond aan jouw meesterwerk kan beginnen schrijven als dat is waar je van droomt; dat jij jezelf daar gewoon de toestemming voor kunt geven.


Tuurlijk kun je jezelf ook duizenden excuses geven waarom dat niet zo is. "Het is gewoon niet zo simpel, er moeten rekeningen worden betaald en kinderen worden opgevoed, ... " De werkelijkheid is; het is wel zo simpel. (Daarom niet makkelijk want het vergt verdorie big ovarios).

Maar, either you'll find a way, or you'll find an excuse.


Dus. Waarvoor zit jij op toestemming te wachten? En zou het niet eens tijd worden dat je jezelf die gewoon gaf?


Up & at 'em,


Nath


PS: nog wat extra inspiratie nodig? Ga dan zeker luisteren naar de podcast aflevering met Bella Gone Surfing!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page