top of page
Zoeken

Vier fouten die ik Vlaamse vrouwen momenteel zie maken

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

Ik hoef er geen tekening bij te maken; deze situatie stinkt. De buitensporige inflatie met daaraan verbonden energie- en voedselprijzen die de pan uitswingen, na jaren van corona crisis voelen aan als het einde van een lange dag met een string die net iets te strak zit (Ik weet dat je weet wat ik bedoel, don’t leave me hanging ;).En hoewel ik in mijn eentje de inflatie niet kan oplossen, kan ik wel delen welke fouten ik de meeste Vlaamse vrouwen op dit moment zie maken – en dus jij misschien ook. Want we kunnen vaak de omstandigheden niet veranderen, maar wel de manier waarop we denken over, kijken naar en omgaan met de omstandigheden.


Dus hier gaan we:


1. IK KAN HET WEL ALLEEN. Neen Annelies, je kunt het niet alleen. En je hoeft het niet alleen te kunnen, heel je huishouden, je relaties op de rails houden, uitvogelen hoe je intussen je baan of je bedrijf drijvende houdt en in tussentijd nog eens lekker in je vel zitten. Wij Vlamingen zijn plantrekkers – en dan al zeker wij Vlaamse vrouwen. En dat heeft zo zijn voordelen. Maar het heeft ook geweldige nadelen.

Want twee breinen zijn slimmer dan een. Twee perspectieven zien het beter dan een. Je kunt jezelf niet masseren – enfin, dat kan je wel als je echt wil, maar jeezes sister, give yourself a freaking break; én, zoals Marianne Williamson het zegt: “You can’t priest yourself”. We hebben ceremoniemeesters nodig die ons doorheen overgangen loodsen, vriendinnen om mee te klinken, moeders om bij uit te huilen, mannen om ruzie mee te maken en dan goedmaakseks mee te hebben en klankborden om mee te sparren als we ergens tegenaan lopen. Dus eerlijk Cindy, je kunt het wellicht alleen, maar het moet niet en eerlijk, het is precies dat wat je op momenten als deze tegenhoudt.

2. ZO ERG IS HET NU OOK WEER NIET. Naast het feit dat wij Vlaamse vrouwen beter alleen kunnen overleven dan pakweg de doornsee Special Forces, zijn we ook wereldkampioen minimaliseren. Zo erg is het ook weer niet. Het is maar X of Y. We minimaliseren een situatie tot ze ineens zo groot wordt dat we er echt niet meer omheen kunnen – doorgaans een joekel van een burn-out, een andere manier waarop ons lichaam ons platlegt; of een ander soort van good ol’ crisis zoals een echtscheiding of een financiële catastrofe en dan is het tijd voor nummer 3…

3. PANIEKVOETBAL. Plots is er een groot probleem en schieten we geheel reactief in actie. We stoppen met alle extraatjes (weg zelfzorg, aperitiefjes met vriendinnen of fitness abonnement waardoor je eindelijk wat beter in je vel ging zitten), of we gaan ineens twee jobs werken; we gaan op crash dieet, kopen impulsief die veel te dure online course of gaan in op de avances van die collega op het werk – die eerlijk, 9 kansen op 10 echt niet beter is dan het exemplaar dat je thuis hebt zitten. En dat doen we dan weer omdat we…

4. GEEN PLAN HEBBEN. Ik hoorde de meeste vrouwen met hun ogen rollen (echt, ik hoor vrouwen hun ogen rollen) als ik vroeger sprak over doelen stellen en een plan bouwen naar die doelen. Dit exact moment, right here right now, is waarom je waarden, doelen en plannen belangrijk zijn. If all hell breaks loose – en daar lijkt het op dit moment toch zeer op - zijn die plannen, die doelen en die waarden wat je helpt de chaotische tijden waarin we zitten te navigeren.


En dus wil ik je het volgende zeggen, you big-balled, big-hearted wolvin: je hoeft het niet alleen te doen. Je hoeft het niet te minimaliseren totdat het in je gezicht ontploft. En je kunt in al deze uitdagingen buitengewone opportuniteiten en groei vinden. Maar daarin heb je guidance nodig, en een community van krachtige vrouwen waarmee je ook stevig wat plezier kunt maken.


Ik hoop alvast dat je dat alles bij Wolvin mag vinden, bijvoorbeeld in het membership, waar je stap voor stap op weg wordt gezet met het bepalen van doelen, waarden en het bouwen van een plan (want daarover gaat het in de maand december).


Als dat je een strak plan klinkt, go give the membership a go: tot en met woensdag nog aan verlaagd lanceertarief. If not, dan hoop ik alvast dat dit stukje je helpt een aantal dingen anders te doen en bekijken.


Met alle liefde in mijn hart,


X

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page