top of page
Zoeken

Mijn vijf favoriete meditaties

De Dalai Lama zegt dat, mocht elk kind ter wereld leren mediteren, we geweld binnen één generatie tijd zouden elimineren uit de wereld.

Om maar te zeggen. Meditatie is de beste manier die ik ken om te verbinden met jezelf en die verbinding doorheen de dag te houden. Om te verzachten. Om zelfliefde te cultiveren. Om minder reactief maar net rustiger, liefdevoller en compassievoller in het leven te staan. En om op een positieve manier de slaap aan te vatten 's avonds.En zoals dat zo vaak gaat, zijn de beste dingen in het leven gratis. Het kost letterlijk niks, om 5 minuten per dag neer te zitten, je ogen te sluiten en connectie te maken met jezelf. Wat interessant is; is om vast te stellen hoeveel weerstand we er toch tegen hebben - maar dat is stof voor een geheel andere post.


Voor nu deel ik graag mijn vijf favoriete begeleide meditaties van het moment. Ze zijn allemaal gratis terug te vinden op Youtube (klik gewoon door op onderstaande linken). Ze zijn ook allemaal in het Engels. Goeie Nederlandstalige meditaties zijn er zeker ook (bijvoorbeeld in de (betalende) app 'Meditation Moments'), maar ik ken er minder mijn weg in dus kan ik ze ook minder aanraden.


Dus zonder verder gedoe, hier zijn mijn vijf favoriete meditaties van het moment:


  1. Tara Brach 'Rain meditation' (9mins.): deze meditatie is een hele goeie als je ergens mee in de knoop zit. Als er iets aan je knaagt, als je je niet comfortabel in je vel zit, als je bang bent of heel onzeker. In deze meditatie helpt Tara Brach je om op een hele zachte en compassievolle manier aanwezig te zijn bij de emotie die zich aandient, om te horen en begrijpen wat die jou komt vragen of vertellen.

  2. Davidji 'MOKSHA meditation' (9mins): dit is een hele leuke, zachte en liefdevolle meditatie om te doen, die bijna meer weg heeft van een muzieknummer dan van meditatie; maar je op die manier echt in staat van liefde en verbinding brengt. Als je eens iets helemaal anders wilt dan de meer klassieke begeleide meditaties.

  3. Wayne Dyer evening meditation (5 mins): Een van mijn favoriete korte meditaties om te doen voor je ik in slaap val. De manier (en dus de energie en gedachtes) waarmee je aan je slaap begint bepalen in grote mate de kwaliteit van je slaap en welke richting je onderbewustzijn uitgaat gedurende je slaap. Het is dus super helpend en helend om bewust te kiezen op welke manier je in slaap valt en deze meditatie is een heerlijke manier om met de juiste energie en intentie in slaap te vallen.

  4. 'Let go of the day meditation' door Scott Ste Marie (15 mins): eerst en vooral vind ik deze meditatie geweldig door de zalige, zachte stem die ze begeleidt en je toelaat om in alle zachtheid de dag af te ronden en los te laten. Specifiek een hele goeie meditatie op het einde van een moeilijke dag, of als je door een moeilijke periode in je leven gaat.

  5. Tara Brach 'Calling on your future self' (11 mins): een hele leuke meditatie om te doen als je op zoek bent naar antwoorden, guidance, of troost bij je 'higher self'. Ook heel goed om regelmatig te doen als je meer connectie en dialoog wilt met je higher self.


Ik hoop dat deze meditaties je practice mogen verrijken, of als je nog geen practice hebt, dat ze een aanzet mogen zijn om meditatie een vast onderdeel van je dag te maken.


Laat gerust weten wat je ervan vond in de comments onder de blogpost, of via instagram op @wolvin.be.


Up & at 'em pack,


x

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page