top of page
Zoeken

FRIYAY: hoe ga jij jezelf vieren dit weekend?

Het is vrijdagnamiddag, de werkweek loopt op zijn einde en dat is een ideaal moment om even stil te staan bij de voorbije week, waar je trots op bent, waar je dankbaar voor bent en al het moois dat je mogelijks hebt gezien?


WHY?! you ask?


Omdat onderzoek uitwijst dat, gelukkige mensen niet zozeer mensen zijn met 'gelukkige levens', maar met een gelukkig perspectief op het leven. Met andere woorden, ze kiezen bewust hoe ze kijken naar het verleden, het heden en de toekomst.


Kiezen hoe je kijkt naar je leven begint bij stilstaan. En kijken. En absorberen. En laten binnenkomen.


Dus zelfs als je een kloteweek had. Wat was er niet verkeerd aan? Wat deed je goed deze week? Wat was er leuk? Wat heeft je doen lachen? Wat heeft er je vertederd?

Je zult zien dat, door erbij stil te staan en jezelf de vraag te stellen, je antwoorden zult vinden en je versteld zult staan, van hoe vol schoon de afgelopen week wel is geweest.En dan my friend, gaan we vieren. We vieren het werk dat je de afgelopen week geleverd hebt, op je werk, op jezelf, in de sportschool, in de badkamer met de kids. We vieren the sensational being that you are en het feit dat je de wereld weer een week bent komen verblijden. We vieren de volle maan, de slapeloze nachten en emotionele uitbarstingen die ze ons alweer bracht. We vieren de wolf die alweer in België is gezien.

Vieren is hoe we het goede integreren. Dat is fancy taal voor onthouden, benadrukken en op de voorgrond zetten. En dus is vieren belangrijk, want het ligt aan de basis van het vormgeven van een gelukkig leven.


Vandaar mijn laatste vraag aan jou, lieve wolvin, hoe ga jij jezelf dit weekend vieren? Met een lange wandeling alleen? Een glas bubbly met je bestie? Een heerlijk lang bad met je favoriete serie? Dinner date met je geliefde? Of een paar uur afgezonderd neervleien met je favoriete boek?


Maakt niet uit hoe, zolang het maar als feest aanvoelt voor jou. En zolang je hier en nu maar aan jezelf en mij belooft, dit weekend minstens dat ene moment te pakken.

The world needs you and it needs you in all your glory. Vieren en zelfzorg is hoe je op lange termijn als de beste versie van jezelf blijft opdagen.


Happy weekending Brightballs,


X

Nath

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page